psycholoog tekenanalyse eco-therapy buiten natuur psychologische hulp groen

"in verbinding met jezelf ontwikkel je zelfkennis; wie ben jij en wat maakt jou gelukkig? Jouw innerlijk zoekt jouw geluk, maar wordt vaak gehinderd door onverwerkte gebeurtenissen en genegeerd door de drukte van alledag. een leeg gevoel blijft achter. vrijheid om te kiezen en je leven zo in te richten, zoals goed is voor jou, maakt jouw leven kostbaar."

Aangesloten bij de beroepsverening Tekentaal en bij de RBZC heeft u vaak recht op een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.

tekenanalyse

Kunnen tekenen hoeft niet. Het onbewuste maakt zich ook kenbaar in een eenvoudige kriebel. In de therapie zijn tekeningen een hulpmiddel om samen te werken aan angsten, onverwerkte trauma's en depressie. Tekenanlyse is gebaseerd op de psycho-analytische en psychodynamische stroming, die kijkt naar wat er onder de oppervlakte broeit. In wekelijkse sessies van 50 minuten komen we stap voor stap tot de kern.

zandspel

Onbewuste processen worden zichtbaar.

Zandspel is een Jungiaanse speltherapie voor kinderen en volwassenen. Het zelfhelend vermogen van de mens wordt geactiveerd door het sensopathisch werken met zand en de prikkeling van de verbeelding voor alle symbolische spelfiguren. In wekelijkse sessies van 50 minuten worden dillema's uitgespeeld, die vervolgens rustig zijn uitwerking hebben gedurende de week.

kinderen

Voor kinderen is de symbolische taal een toegankelijke taal. Kinderen hebben soms moeite met het verwoorden van datgene wat hen dwarszit of pijn doet. Ze uiten het door zich terug te trekken in zichzelf of door tegendraads gedrag. Het zich uiten in een tekening of in het zand is een veilige manier om uiteindelijk woorden te geven aan hun emoties. 

Onlangs heb ik onderzoek gedaan naar emotieregulatie bij kinderen en de uiting daarvan in beeldtaal. 

Eco-therapy

Therapie buiten, al wandelend, zittend op een bankje, in het gras of spelend met de elementen. Mogelijk kom jij beter tot jouw verhaal in de natuur. De natuur is als een co-therapeut en kan ook tot jouw verbeelding spreken. Elke therapie is afgestemd op wat jij of wat jouw kind nodig heeft. 

"Mirjam biedt veiligheid, is oprecht en empathisch. Ze stelt goede vragen die je aan het denken zetten. Tekenanalyse bij Mirjam heeft mij nieuwe inzichten gegeven en geholpen met het verwerken van ervaringen uit mijn jeugd. Waar een vorm van gesprekstherapie erg rationeel gericht is, is dit een werkwijze waarbij je je door middel van de tekenopdrachten juist bewust wordt van je onderbewustzijn en daarmee aan de slag kunt. Soms lijkt iets een onbelangrijk detail, maar blijkt het eigenlijk heel veel te vertellen. Mij heeft tekenanalyse zeker verder geholpen."

Anoniem, vrouw van rond de 40 met depressieve klachten en traumatische ervaringen

Klachten en geschillen:

Als therapeut ben ik aangesloten bij de SCAG, Stichting Complementaire zorg Gezondheidszorg. Wanneer u klachten heeft, hoor ik dat natuurlijk eerst graag persoonlijk. Komen we er samen niet uit, dan kunt u zich eerst richten tot de beroepsvereniging Tekentaal.  In het uiterste geval neemt u contact op met het SCAG.